Program konference
Povzetki prispevkov
O konferenci
Vabljena predavanja
Vabilo avtorjem
Vabilo pokroviteljem
Pomembni datumi
Podrobne informacije
Programski odbor
Organizacijski odbor
Utrinki
English version
 
Pokrovitelji:

Spoštovani,

postajamo del EU, kar pred nas, informatike, postavlja nove izzive, cilje in naloge. Poslovanje znotraj evropske skupnosti zahteva odpiranje informacijskih vrat in preoblikovanje poslovnih podatkov in storitev do te mere, da jih bodo prepoznali in razumeli vsi znotraj skupnosti, hkrati pa moramo ohranit skrb za nacionalno identiteto. Samo fleksibilnost in odprtost naših poslovnih in informacijskih sistemov bo omogočala enakopravno sodelovanje v EU in globalni skupnosti, za kar pa potrebujemo sodobne tehnološke rešitve.

Konferenca OTS'2004 bo ponovno obudila tiste tehnologije, ki so ključne za uspeh na odprtih tržiščih. Informacijski portali in spletne storitve odpirajo elektronska vrata naših podjetij, tehnologije, temelječe na jeziku XML, pa omogočajo univerzalen pretok ter predstavitev informacij in storitev. Portalni strežniki so tisti, ki omogočajo fleksibilnost in prilagodljivost obstoječih rešitev, njihovo internacionalizacijo, hkrati pa ohranjanje slovenščine in lokalnih navad. Standarda BPEL4WS in BPMI, podprta z rešitvami kot so FreeBXML, Collaxa, BPE4J in BizTalk pa približata idejo samodejnega povezovanja do te mere, da postane uresničljiva.

Odpiranje pa ni naša edina naloga, postati (in ostati) moramo konkurenčni na enem največjih svetovnih trgov. Naše rešitve morajo biti kakovostne, hkrati pa narejene hitro in predvsem pravočasno, da lahko ujamemo (tudi evropske) priložnosti. Zato bomo na konferenci OTS'2004 govorili tudi o: (1) modelno usmerjenih arhitekturah (MDA), ki z avtomatizacijo postopkov kodiranja in pretvorbe modelov v tehnološko obarvane (naravnane) rešitve omogočajo večjo produktivnost in boljšo odzivnost, (2) metrikah za določitev obsega projektov in s tem povezanih veličin (PDR, PWE in čas trajanja), (3) vzorcih in njihovi učinkovitosti v kompleksnih sistemih in nenazadnje tudi o (4) metodah razvoja (agilnih in konvecionalnih) in notaciji, vključno s standardom UML 2.0.

Vabimo Vas, da se nam pridružite 16. in 17. junija 2004 na deveti konferenci OTS'2004 Objektna tehnologija v Sloveniji v Mariboru. Zagotavljamo Vam, da boste v družbi najboljših enakopravni in razpoznavni.


dr. Marjan Heričko,
predsednik konference OTS'2004

 

Prejšnje konference
NOVICE
21.11.2003
MIcrosoft potrdil sodelovanje v vlogi generalnega pokrovitelja konference OTS'2004.

25.10.2003
Udeležbo na konferenci potrdila vabljena predavatelja: Dr. Ivar Jacobson in Prof. dr. Walter Dosch. Več o vabljenih predavateljih lahko preberete tukaj.